Smarthus - huset som tenker for deg

Smarthus også kalt hjemmeautomasjon, er et samlebegrep på et hus/bygg evt. En leilighet hvor man enkelt kan styre varme, lys, ventilasjon, sikkerhet og strømforbruk. Elektrikern Bodø er leverandør av smarthusløsninger i Bodø og omegn.

Smarthuset

Målet med en smarthusløsning

Målet er å samkjøre og automatisere prosessene i en bygning for å spare strøm og øke komforten, samt øke sikkerheten. I et smarthus er det vanlig å samkjøre lys, varme, persienner, garasjeport, kamera, ventilasjon, hvitevarer, lyd og bilde i boligen din bare ved hjelp av noen enkle kontrollpanel i huset, på internett, eller som en app på nettbrett/smarttelefon.

Slik kan en dag i et smarthus levert av elektrikern Bodø være

Du våkner til ditt favoritt radioprogram, tar en dusj mens huset trakter fersk kaffe til deg. Når du setter deg ned for å spise frokost leser du nyheter, hører på radio og ser hva om har hendt på sosiale medier i løpet av natten. Alt dette gjør du via kjøkkenbordet som er en stor berøringsskjerm.

På vei ut av kjøkkenet slukkes lys, bordet går i hvilemodus og lyden fra radioen overføres til badet hvor du pusser tennene. Lyset i alle rom slår seg på og slukkes etter hvert som du beveger deg fra rom til rom, lyden fra radioen følger deg også gjennom hele huset.

Når du så forlater huset for å dra på jobb, slukkes lys, radio slås av, dører og vinduer lukkes og låses, og alarm aktiveres. Utelyset følger deg på tur til bilen, for så å dimme ned til pyntebelysning når du har dratt. Skulle noen ringe på døren mens du er på jobb ringer det på telefonen og du kan svare via en egen app hvor du ser og hører vedkommende. Skulle du ønske kan du deaktivere alarm og låse opp døren slik at de får adgang til huset.

Etter at du er ferdig på jobb og på tur hjem, tar du opp telefonen for å sjekke om huset har lagt til noe i handlelisten din. Du kan få varsel om alt fra at det snart er fritt for toalettpapir til at det kun er en liter melk igjen i kjøleskapet. Hele familien har tilgang på handlelisten.

På tur hjem gir du beskjed til huset at du skal bruke komfyren og at den må være ferdig oppvarmet på 180 grader til du kommer hjem. Når du kommer hjem registrerer huset at det er du som kommer og stiller belysningen slik du ønsker, slår på TV med ønsket kanal og legger ut varsel på sosiale medier om at du er hjemme.

Når du legger deg i sengen for kvelden merker huset det og dimmer alle lys automatisk ned ned til nattbelysning og alarmen aktiveres. Alt du trenger å gjøre er å si “Lys av”.

Hvordan kan jeg gjøre mitt hus smart?

Du trenger ikke bygge nytt hus for å få dagens teknologi, det er fult mulig å oppdatere eldre boliger og leiligheter. Elektrikern Bodø leverer fleksible smarthusløsninger fra Delta Dore for automatisering av bolig eller næringsbygg i Bodø, Fauske, Beiarn, Gildeskål, Hamarøy, Saltdal, Steigen og Sørfold, Værøy og Røst.

Ta kontakt med Elektrikern Bodø for mer informasjon og tilbud.

Relaterte artikler