Automatisk solavskjerming

Med selvtenkende solavskjerming beskytter huset eller næringsbygget deg mot for mye lys og varme.

I en smarthusløsning kan glasset, markiser og persienner settes til å automatisk stenge for lys og varme, om sola skulle påvirke innetemperaturen for mye. Når behovet for solskjerming er over tilbakestilles alt helt av seg selv.

Det siste innen solskjerming er smarte glass som automatisk blir mørke og stenger for sollys og varme ved behov. Smarte glass er brukervennlige og har ingen bevegelige deler og er vedlikeholdsfrie, alt man trenger å gjøre er å vaske de på vanlig måte.

Mer kjente løsninger er de gode gamle markisene og persiennene som også kan automatiseres. Ved behov kan markiser og persienner kjøres automatisk ut, og inn igjen ved behov. Det kan også legges inn sikkerhetsfunksjoner som tar markisen inn igjen hvis det begynner å regne, eller blåse kraftig.

I likhet med lys, varme, alarmer, dører og porter så kan markiser, persienner og smarte glass fjernstyres med smarttelefon. De kan også tidsstyres om du ønsker det.

Slike løsninger er effektive og gjør at man unngår å bruke energi til kjøletiltak som f.eks. air-conditioning, vifter etc.

Relaterte artikler