Lysdesign og belysning fra Elektrikern Bodø

Tenk design samtidig som du tenker lyssetting og strømforbruk. Ved bruk av led-lys er mulighetene store innen design og lyssetting.

Lysdesign

Man ser I dag stor vekst innen bruk av lys som en del av designet både I private hjem og I næringsbygg. De siste års utvikling innen led-teknologien (light amitted diode), har skapt en voldsom interesse for lysdesign.

Led-lys blir stadig mer vanlig og kommer trolig til å erstatte alle generelle lyskilder I årene som kommer. Det er flere fordeler ved bruk av led, noen av de er at led-lys krever lite strøm og har 50 ganger lengre levetid enn vanlige lyspærer (glødepærer).

En annen stor fordel er at led ikke utvikler like stor varme som vanlige glødepærer, man kan derfor bygge led-lys inn I brytere, kontakter, gardinbrett, skap, reoler m.M.

I dag kan man enkelt og komfortabelt også styre samtlige lys i en smarthusløsning akkurat slik man ønsker, enten ved hjelp av bevegelse, stemme, lyd og berøring

Det er både praktisk og energibesparende. I tillegg er det mulig å justere farge, form, styrke og plassering. Det er kun fantasien som setter grenser.

Her er noen eksempler på lysstyring:

  • En enkel og grei løsning er lys som slår seg av når du har forlatt rommet, eller som tennes når du kommer. Dette sparer både strøm og penger. Lysene kan også tidsstyres. Til dette kan man benytte nettbrett, smarttelefon eller berøringspanel.
  • Dimming av forskjellige lysgrupper kan være nyttig for å få rette stemningen.
    Har du funnet en lysinnstilling du liker, så kan man lagre denne innstillingen og benytte seg av hurtigtaster på telefonen for å hente disse frem igjen. Det kan være seg lyset du bruker når du ser på tv, under en romantisk middag eller det lyset du bruker til vanlig.
  • Når du forlater huset kan du bruke en fellesbryter som slår av samtlige lys I hele boligen. Og om du skulle glemme det på vei til jobb, så vil du kunne bruke telefonen eller nettbrettet ditt til å gjøre det. En annen løsning er å benytte seg av bevegelsessensorer som merker at det ikke lenger er noen I huset og slår seg derfor av.
  • Lys er også pynt. Lys opp en spesifikk gjenstand I huset med den fargen du selv ønsker, eller få fram fine mønster på veggen din. Lys kan også integreres I møbler, bygges inn I vegger, dører, dusjrom, rundt speil etc. Mulighetene er nærmest uendelige.
  • Om du drar på ferie eller skal være borte over lengre tid, så er det viktig å tenke sikkerhet.Da er tidsstyring av lys en god løsning. Tidsstyring lar deg stille inn lysene til å bli slått både av og på til faste tidspunkt, slik at det ser ut som du er hjemme.
  • Du kan styre lysene via en app på din smartmobil og/eller nettbrett

Elektrikern bodø leverer løsninger for lysstyring

Ta kontakt med elektrikern bodø for mer informasjon om mulighetene ved bruk av lys inne og ute. Vi leverer smarte løsninger for styring av lys I bodø, fauske, beiarn, gildeskål, hamarøy, saltdal, steigen og sørfold, værøy og røst.

Hva er et smarthus? Hvordan kan en dag I et smarthus være? Les mer her...

Relaterte artikler